Rinitis – Barcelona

Em dic Edith, tinc 34 anys (març 2017) i visc a Castellbell i Vilar (Barcelona).

Des que tenia 13 anys pateixo de Rinitis i tinc picor als ulls per al·lèrgia estacional. Em van diagnosticar al·lèrgia al pol·len del pi, probablement per sobreexposició. Visc en un lloc completament envoltat de pins i, segons l'al·lergòleg, podria haver desenvolupat una resposta al·lèrgica per estar massa exposada a aquest pol·len. El temps de pol·linització dels pins és d'un mes. Concretament durant el mes d'abril. Cada any, se m'han anat agreujant els símptomes de manera gradual i per a mi els mesos d'abril han estat mesos de recolliment i poques activitats a l'aire lliure. He pres diferents antihistamínics durant 20 anys. Cada dos o tres anys, aproximadament, el metge em canviava la medicació quan jo notava que deixava de fer efecte.

L'any passat vaig llegir, per casualitat, alguns testimonis del web de la Dolça Revolució i em vaig posar en contacte amb ells per demanar consell sobre alguna planta que pogués ajudar-me amb l'al·lèrgia. Vaig començar a prendre dues infusions de Perilla al dia. Una al matí amb l'esmorzar o a l'hora de dinar i una altra a la tarda o abans d'anar a dormir. Vaig trigar aproximadament una setmana o 10 dies en notar els efectes, que de fet eren el "no notar res". Ni al·lèrgia ni efectes secundaris. En un parell d'ocasions vaig estar temptada a deixar de prendre la planta perquè pensava que ja havia acabat la pol·linització, ja que no notava res. No obstant això, el pol·len groc seguia aquí, enganxat a tot. Vaig seguir prenent dos infusions de perilla fins a la primera setmana de maig, quan no hi havia ni rastre de pol·len, i seguia sense cap símptoma d'al·lèrgia ni efecte secundari.

Aquest any ja tinc la planta preparada per començar a prendre les infusions a finals de març o principis d'abril.

Edith García

idith@msn.com

Castellbell i Vilar (Barcelona)