Reducció medicació diabetis (2)

Tinc 79 anys. Des dels 57 anys que pateixo diabetis. Vaig començar prenent pastilles, desprès es va afegir la insulina. En unes anàlisis fetes el mes d’abril del 2012 el valor de l’hemoglobina glicosilada era de 7,90. El mes d’agost d’aquest any la meva filla em va portar unes plantes d’estèvia i em va animar a que provés aquesta planta. La medicació que em prenia en aquells moments eren 2 pastilla de metformina i 32 unitats d’insulina. Sense cap confiança vaig començar a prendre dues fulles de planta fresca pel matí (normalment en dejú) i dues fulles per la nit.. Poc a poc, sense deixar de prendre l’estèvia, els nivells de sucre que em vaig mesurant a casa van anar baixant. Així vaig poder començar a baixar les unitats d’insulina que m’administro diàriament. En aquests moments (4 mesos després de començar amb l’estèvia)  estic prenent encara les pastilles de metformina i 22-24 unitats d’insulina. Ara ja no tinc la planta fresca però em prenc la planta seca en infusió: una infusió pel matí després d’esmorzar i una per la nit després de sopar. També he notat altres millores, com la desaparició del formigueig als dits dels peus que tenia per la nit, potser degut a una millor circulació. De moment, continuaré amb l’estèvia, perquè, a més, m’agrada.

Jaume Ribera

Desembre 2012

Jaumeribera_3@hotmail.com