Recuperació Malaltia de Crohn

Tinc 23 anys i als 19 anys em van diagnosticar la malaltia de Crohn. Els metges no sabien receptar-me res més que corticoides i més pastilles i medicaments. Deien que aquesta malaltia no té cura. Cada vegada anava a pitjor i vaig arribar a aprimar-me 14 quilos. En la meva última colonoscopia es va veure que tenia tot el còlon amb úlceres i que si l'últim tractament biològic no funcionava m'havien de tallar l'intestí i quedar-me amb una borsa per a tota la vida. Llavors vaig decidir que era temps de canviar. Havia estat 2 anys prenent un munt de medicines, fins que un dia vaig parlar amb un indi osteòpata. Em va receptar alguna planta (caléndula i equinacea) i em va dir que seguís una dieta, que és la dieta de carbohidrats específics de la doctora Ellaine Gottschall. Així que vaig decidir treure’m totes les "drogues" dels metges i ara segueixo una dieta, prenc algunes plantes i també algun suplement més com l’omega 3 i probiòtics.

El primer mes de canvi va ser dur. Vaig tenir moltes diarrees, però a partir del segon mes vaig començar a notar que anava menys al bany i cada vegada estava millor.

A dia d'avui, un any i 8 mesos després, les meves anàlisis estan perfectament, els meus índexs d'inflamació el més baixos possible, he recuperat 11 quilos, he tornat a jugar al futbol i a fer coses que portava molt temps sense poder fer.

Estic ajudant amb la meva experiència a més gent i ja anem creixent a poc a poc. Crec que la fitoteràpia ajuda molt, però hem d'assentar una base en la dieta, lliure de gluten i evitant els sucres refinats. Amb una dieta i infusions de plantes podem ajudar al cos a sanar.

La dieta que segueixo és la de carbohidrats específics (SCD) de la doctora Ellaine Gottschal (en el llibre “Trencar el cercle viciós”). La dieta es basa a eliminar els carbohidrats complexos i a menjar molta verdura, fruita, carn, peix, ous i de làctics, solsament iogurts casolans. Els iogurts han  d'estar fets per tu mateix a casa, amb un litre de llet, preferiblement de cabra o d'ovella i, si pot ser, ecològica i molt poc pasteuritzada o comprada en la mateixa granja. El fet que els iogurts casolans es puguin menjar és que, a part de que no estan carregats de sucre com els de supermercat, en deixar-los fermentar un mínim de 24 hores, els bacteris benèfics es mengen la lactosa i en el seu lloc deixen vitamines del grup B.

Les plantes que solc utilitzar són unes quantes i vaig variant: caléndula (extracte), camamilla, tormentilla, equinacea, romaní, fonoll. Em solc prendre una infusió o gotes d'extracte amb aigua i sempre fora dels menjars. Això és molt important, no beure líquids amb el menjar per no sobrecalentar l'intestí i fer la digestió perfecta.

Espero haver ajudat en alguna cosa.

Una salutació

Iñigo

Maig 2013

beunzilla15@hotmail.com