Nafres bucals per quimioteràpia– Alacant

Em dic Nahuel, tinc 34 anys (desembre 2017) i visc a Alacant (el que explico va succeir a l'Argentina). Volia donar testimoni d'un pacient de 43 anys que estava sota tractament amb quimioteràpia. En tenir una baixada de glòbuls blancs (neutropènia febril) se suspèn el tractament, el pacient és ingressat i se’l aïlla. Apareixen en la seva gola, boca i llavis, nafres grans. No pot empassar. Se li subministrava un líquid per curar, però no donava cap resultat.
Al tercer dia de patiment, en arribar la nit, abans de dormir vaig preparar un got petit, el vaig omplir d'aigua mineral i vaig afegir un tap de l'ampolla d'Herbes Sueques de Maria Treben i li vaig suggerir que ho glopegés. Ell ho va fer, es va rentar 2 cops, sense acabar el got. Es va tombar a dormir i al matí es va sentir "MOLT" alleujat. M'ho comentava mentre s'acabava la resta del vas i me’n demanava més. La seva cara va canviar, ja era una cara d'alleujament, felicitat, respir, una treva, una alegria, un triomf.

Nahuel Bertozzi
snm_nahuel@hotmail.com
Alacant