Millora diabètis i reducció medicació

Des de fa aproximadament setze anys tinc diabetis tipus 2 i he estat seguint un tractament sota control mèdic.

Fa ja com quatre anys que tots els matins sens falta, i abans  d’esmorzar, prenc una infusió d’estèvia. No en prenc més quantitat perquè, en el meu cas, he notat que em baixa massa els nivells de sucre. D'altra banda, quan les plantes que tinc a casa tenen les fulles verdes, en diverses ocasions que he intentat menjar tres o quatre fulles he pogut comprovar que al cap d'un parell d'hores d'haver-les ingerit es produïen uns hematomes superficials en els dits que a la poca estona desapareixien. Per aquest motiu només prenc l’estèvia en infusió.

Doncs bé, sota la supervisió del metge de capçalera això m'ha permès reduir una mica la medicació que prenia. A més, en les revisions de la vista per controlar el fons d'ulls que passo anualment, la doctora ha pogut comprovar que els inicis de rinopatia diabètica havien desaparegut en l'última revisió. La doctora em va comentar si havia canviat de medicació i jo solament li vaig explicar que estava prenent estèvia i li vaig comentar coses de la planta. La doctora va prendre nota per tal d'obtenir més informació sobre la planta.

Espero que pugui ser d'interès el que he exposat.

Francisco Cardona

pcardona51@gmail.com

Ripollet, març de 2012