SOPA DE STÈVIA AMB ERIÇÓ, EMULSIÓ D’ALGUES I ROVELL D’AVELLANA

 

Seguim amb la campanya de desobediència en usar la prohibida fulla de Stèvia en l'elaboració de plats cuinats. En aquesta ocasió es tracta d'un plat de cullera, una exquisida i elaborada recepta per sorprendre als nostres convidats en un dinar de celebració, amb un toc d’il·legalitat:

Per a 4 persones.

SOPA DE STÈVIA:

14 fulles fresques de Stèvia

1'2 dl aigua mineral

5 grs micri (midó de tapioca)

Escalfar l'aigua i desfer el micri*, un cop fred triturar amb fulles de Stèvia a la Thermomix (una mica abans de servir), colar

Es servirà en una salsera com a últim ingredient del plat.

* Per desfer el micri, el millor és utilitzar la Thermomix, on es posa l'aigua i s'escalfa, quan estigui bullint se li dóna velocitat suau i s'afegeix la tapioca, utilitzant l'espàtula per remenar a la superfície, mentre s’apuja la velocitat al màxim. El procés dura uns 5 minuts, fins aconseguir espessir l'aigua.

AMANIDA D'ALGUES

6 grs algues seques variades (wakame, nori, kunbu, agar-agar)

3 dl aigua mineral

Deixar en remull 10 minuts, colar i reservar l'aigua.

ROVELL D'AVELLANA

5 rovells d'ou

1 dl de llet de vaca o de civada

20 grs avellanes

2 grs sal

Introduir tots els ingredients a la Thermomix a 80º C en el nº 3 durant 10 minuts, treure i reservar en cilindres de 2 cm d'ample per 3 cm d'altura. Deixar refredar.

AIRE D'ALGUES

3 dl d'aigua de la maceració d'algues

2,3 grs lecitina de soja

0,1 dl oli d'oliva verge de 0,4º

Reduir a foc lent l'aigua fins a obtenir 1 dl, incorporar l'oli i deixar temperar a 60 º C

Incorporar la lecitina i emulsionar amb el túrmix en el moment de servir.

ALTRES INGREDIENTS

- 2 eriçons

Obrir-los, treure el contingut i reservar-ho cru.

- 4 fulles de Stèvia pel la presentació.

MUNTATGE:

Desemmotllar del cilindre i posar el rovell d'avellana en un plat fons. Posar a sobre la carn de l'eriçó, les algues, un full de Stèvia i a damunt l'aire d'algues. Com a toc final se servirà la sopa al fons del plat davant del comensal.

Recepta oferida per l’Enric Millà, Xef del Restaurant El Dien 

EXIGIM LA LEGALITZACIÓ DE L’ÚS DE FULLA DE STÈVIA A LA CUINA!!