LA FRUITA S’HA DE MENJAR AMB L’ESTÓMAC BUIT

 

La fruita és l'aliment perfecte, requereix molt poca energia per a ser digerida i ofereix molts beneficis a l'organisme. Es compon principalment d'aigua (90-95%) i fructosa, pel que neteja i alimenta a la vegada. Per a permetre que el cos assimili correctament els seus nutrients, s'ha de menjar sempre amb l'estómac buit, ja que no és digerida a l'estómac sinó a l'intestí prim, on allibera els seus sucres que es converteixen en glucosa ben depressa. Hauriem d’esperar 15-20 minuts abans d'ingerir altres aliments. Si mengem fruita després de carn, patates o midons, la fruita queda atrapada a l'estómac i fermenta; d'aquí moltes digestions pesades. Els sucs envasats solen ser escalfats en el procés de producció i la seva estructura original es torna àcida. Cal prendre els sucs de fruita, acabats de fer, també amb l'estómac buit. Recomanem iniciar el dia amb aliments de fàcil digestió com les fruites fresques de temporada perquè netegen el cos i s'absorbeixen immediatament. Prendre només fruites o sucs, acabats de fer, durant el matí fins al migdia ens aportarà molta vitalitat i energia, a més de netejar el cos.

Els xinesos i japonesos beuen te calent durant els àpats, hàbit que hauríem d'adoptar. Els líquids gelats durant o després dels àpats solidifiquen els components oliosos dels aliments, retardant la seva digestió i endurint els greixos que es quedaran més temps a l'intestí. Un te calent o aigua calenta, després d'un àpat, facilita la digestió i estova els greixos per ser expulsats més de pressa, la qual cosa també ajudarà a aprimar-se.

Les fruites de millor qualitat són les de cultiu ecològic. Busca el productor ecològic més proper a casa teva i consumeix proximitat.