Hemofilia i varis

Em dic Javier Miravete Gual, tinc 46 anys (gener 2017) i visc a Castelló de la Plana (Comunitat Valenciana). Sóc consumidor de fulla seca de stevia per les diverses patologies que pateixo.
Pateixo de HEMOFILIA tipus A GREU, artropaties, hemartrosi, osteoporosi, artritis, artrosi i vaig ser infectat d'hepatitis C. Tot són malalties lligades a l'hemofília, com també ho són l'ansietat, insomni, falta de gana i depressió per quadres adaptatius.
Els hemofílics som molt propensos a desenvolupar diabetis. I també hem de cuidar molt els nostres ossos i músculs, per això hem d'evitar a tota costa els sucres refinats, així com els greixos saturats.
Un altre dels motius que m'afecta en aquesta malaltia és en el sobrepès, pels meus patologies en els ossos, músculs i articulacions he de prestar molta atenció al meu pes. Quan vaig deixar la cadira de rodes, la stevia va ser un gran aliat per recuperar el meu pes normal, ja que després d'uns anys prenent antidepressius i sense poder fer exercici, el meu pes va augmentar considerablement (76 kg), aconseguint rebaixar als meus 62 kg actuals.
Pateixo de còlon irritable i hemorroides causa de tota la medicació convencional que he pres durant anys per al tractament de les meves patologies, sobretot per l'ús de la medicació per al tractament de l'Hepatitis C, la qual vaig aconseguir superar pal·liant els efectes d'aquests medicaments amb el cànnabis medicinal.
Amb aquesta malaltia el primer que et desaconsellen els metges és el sucre refinat, així com cafè, alcohol, greixos trans, etc., sobretot el sucre refinat per efecte negatiu sobre el sistema ossi.
Una altra patologia és el glaucoma. Al que acompanyen miopia i astigmatisme en un grau bastant alt, per si fos poc, tinc bastants antecedents a la família amb degeneració macular avançada, on tampoc és gens aconsellable consumir sucre.
Per tot això porto anys consumint fulla seca de stevia per suprimir en tot el possible l'ús del sucre refinat i així evitar agreujar els meus ja difícils patologies. La utilitzo en infusió, com a edulcorant a la pasta de dents que em preparo, en les cremes per nodrir la pell juntament amb la moringa i l'espirulina, així com per al preparat de les meves cremes per al dolor i inflamació doncs aporten molts minerals i vitamines .

CREMA DE STEVIA PER A LA PELL (nutritiva, hidratant, cicatritzant, bactericida i fungicida)

33 ml oli d'oliva.
33 ml oli d'ametlles dolces.
33 ml oli de coco.
20 gr fulla seca de stevia polvoritzada suficient per remullar-la en els olis barrejats fins cobrir-la. Amb 20 gr sol haver prou, dependrà del polvoritzat, així que aquesta quantitat pot variar una mica. A mi m'agrada posar moringa polvoritzada per completar. L'important és posar primer la pols de stevia i cobrir-lo amb els olis en un pot de vidre.
8-9gr cera d'abella o de cànem (vegans)
1 pot de 100 ml per posar la crema.
1 bol o pot de vidre de 300 ml per al bany maria
1 cassó gran per bany maria.

PROCEDIMENT:
1r Col·locarem aigua a escalfar en el pot gran per preparar el bany maria.
2n En un bol o pot de vidre posarem la stevia polvoritzada i la cobrirem amb els olis ja barrejats.
3r Posarem el pot al bany maria durant 2 hores a una temperatura de 70-80 ° C on ho anirem remenant per aconseguir una millor extracció. No escalfar més l'oli per no perdre propietats.
4t filtrarem bé l'oli per separar la stevia i tornarem a escalfar l'oli filtrat.
5è Afegim la cera d'abella (o de cànem) tallada en trossos petits a l'oli calent 80ºC i la deixem fondre.
6è En aquest punt podem afegir els olis essencials (romaní, espígol, menta ...) que necessitem o fragàncies que ens agradin sense superar mai el 2% del total del producte, remenem i al pot. També se li poden afegir unes gotes de vitamina E molt bona per a la pell i ens servirà de conservant, encara que la cera i els olis ja ho fan prou bé.

Javier Miravete
peterpunkvmax@gmail.com

Castelló (C. Valenciana)