10 MESURES POLÍTIQUES PER FER MÉS SALUDABLE I SOSTENIBLE EL MENJAR A ESPANYA

 

Tot i que els Partits Polítics s'omplen la boca de fantàstiques reformes a l'hora d'afrontar nous reptes "sempre en benefici del ciutadà", ja ens hem acostumat a no veure-hi res més que fum en les seves promeses. També en el cas del sector de l'alimentació, agrairíem que es molestessin a prendre nota de les propostes que fan entitats de la societat civil que treballen molt a prop de la realitat.

Aquest és el decàleg de mesures que plantegen algunes d'aquestes entitats:

1. Que el camp, el món rural i el model alimentari de la nostra societat es converteixi en un assumpte polític de primer ordre (Union de Pequeños Agricultores y Ganaderos www.upa.es).

2. Que en la compra pública d'aliments (entre 2.000 i 3.000 milions d'euros anuals) es prioritzi la producció local, familiar i ecològica (Justicia Alimentaria Global https://vsf.org.es/).

3. Que es posi en marxa un pla de pesca per eliminar els descarts, frenar la sobreexplotació i protegir certs hàbitats (Oceana http://eu.oceana.org/en/home).

4. Que baixi el preu del menjar sense gluten perquè una persona celíaca ha de gastar de forma extra una mitjana mensual de 100 euros (Federación de Asociaciones de Celíacos de España http://www.celiacos.org/).

5. Que l'educació alimentària i nutricional formi part dels plans d'estudis, que el menjador escolar sigui una eina educativa i que l'Atenció Primària incorpori dietistes-nutricionistes (Sociedad Española de Dietética i Ciencias de la Alimentación http://www.nutricion.org/).

6. Que es reguli el sector del turisme (llicències, impostos) i que augmenti la promoció de petits productors i zones rurals (Asociación Española de Enoturismo y Turismo Gastronómico https://enoturismoygastronomia.com/).

7. Que una llei obligui el sector a donar aquells aliments aptes per consumir, que no poden posar-se a la venda per diferents motius (FACUA Consumidores en Acción https://www.facua.org/).

8. Que es doni suport als petits productors promocionant la seva imatge i fomentant el fàcil accés als seus productes (Slow Food España https://slowfood.es/).

9. Que els menjadors de centres públics (escoles, hospitals, centres socials, etc.) es proveeixin de producte local, pagès i ecològic (Esther Vivas activista agroecològica https://esthervivas.com/).

10. Que es combati l'obesitat infantil amb prevenció primerenca i promoció de bons hàbits (alimentació i exercici físic) tant a casa com en els centres escolars (Asociación Española de Pediatría http://www.aeped.es/).

COSMÈTICA SALUDABLE DAVANT DE NANOMATERIALS I PLÀSTICS.

Si no ens podem menjar el que ens posem a la pell, alguna cosa està malament o molt malament. En la fabricació de productes cosmètics industrials s'utilitzen nanomaterials (material insoluble o biopersistent de la mida d'una milionèsima part d'un mil·límetre) en forma de colorants, filtres ultraviolats i conservants. Els protectors solars solen portar nanopartícules de titani o d'òxid de zinc, que un cop entren en el nostre organisme, no tornen a sortir. Hi ha un debat sobre els perills que pot generar el seu ús a llarg termini, tant per al consumidor com per al medi ambient, mentre les autoritats permeten la seva comercialització sense aplicar el principi de precaució.

Catàleg d'actualització periòdica que publica la Unió Europea amb la relació dels nanomaterials que s'utilitzen en cosmètica:

https://ws003-universitatpolit.netdnassl.com/php_prevencionintegral/sites/default/files/noticia/38526/field_adjuntos/nanocatalogue062017es1.pdf

A més, als sabons corporals, exfoliants facials, pastes de dents i altres productes indicats per a la cura personal, se'ls afegeix polietilè o polipropilè, minúscules perles de plàstic que se'n van pel desguàs, es colen en la majoria de les plantes de tractament d'aigües i arriben al medi ambient; aquestes microperles plàstiques absorbeixen toxines de l'aigua i són consumides per una àmplia varietat de vida marina i, finalment, també pels éssers humans https://www.youtube.com/watch?v=Blb3Y-WasCA

Sense oblidar, la llarga llista de químics que contenen aquests preparats, ja que alteren substancialment les hormones. És preocupant l'exposició diària, especialment de dones i adolescents a aquests productes i la desinformació davant els perills que suposen per a la salut. Alguns dels més nocius són:

- Parabens: els trobem en desodorants i altres cosmètics. Imita l'hormona femenina (estrogen) i pot produir càncer de pit.

- Sulfat làuric de sodi (SLES o SLS): present en xampús, tractaments per al cuir cabellut, tints i decolorants de cabell, pastes dentals, sabons líquids per al cos, netejadors facials, bases per maquillatge, sabó líquid per a mans, detergents de roba, i en olis i sals de bany. També pot resultar cancerigen si en el procés de fabricació es contamina amb dioxà.

- Ftalats: ingredients plastificats relacionats amb defectes de naixement en el sistema reproductiu dels nens i una baixa motilitat de l'esperma en homes adults, entre d'altres problemes. Poden aparèixer a l'etiqueta sota el terme "fragància".

- Metilisotiazolinona (MIT): un químic utilitzat en el xampú per evitar que es desenvolupi el bacteri, que pot tenir efectes nocius en el sistema nerviós.

- Toluè: està fet de petroli i quitrà i es troba en la majoria de les fragàncies sintètiques i el vernís d'ungles. L'exposició crònica a aquest producte s'ha relacionat amb l'anèmia, una disminució de glòbuls vermells a la sang, dany al fetge i ronyons i pot afectar el fetus en desenvolupament.

Queda clara la necessitat d'utilitzar productes naturals de producció ecològica, cal desconfiar de l'enunciat "a base de productes naturals" i llegir igualment els ingredients.

L'ideal és procurar dirigir-se, en la mesura del possible, cap a l'autosuficiència: pedra d'alum com desodorant, bicarbonat com a dentifrici, àloe vera, mantega de karité u oli d'oliva o de coco per a la cura de la pell i el cabell, ametlles mòltes i sal de mar com exfoliant, ...

Interessant informació per a l'ús d'oli de coco:

http://espanol.mercola.com/boletin-de-salud/aceite-de-coco-mejora-la-salud-del-cabello.aspx

A la botiga on line de la Dolça Revolució trobarà productes sans per al seu cos:

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/63-cosmetica-natural

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/productes-d-estevia/2426-dentifrico-stevia-biodent-vital-75ml.html

Lupus eritematós – Barcelona

Em dic Araceli, tinc 44 anys (en març 2017) i visc a Cornellà de Llobregat (Barcelona). Fa 13 anys em van diagnosticar un lupus eritematós. El meu cos es va omplir de taques inflamades. El cansament es va apoderar del meu cos i el dolor d'articulacions va anar en augment fins al límit de no poder ni dormir.

Em van receptar unes pastilles i una crema per a les taques. En aquest moment els metges poc podien saber l'origen de la meva malaltia, perquè se sabia molt poc d'ella.

Durant dos anys la meva vida es va convertir en un infern de dolors, el meu caràcter va empitjorar i no sortia al carrer. Em feia vergonya les taques i a més a més, no podia donar-me el sol.

Quatre anys després vaig patir un cop psicològic amb la mort sobtada de la mare. No vaig poder fer el dol, perquè quedaven al meu càrrec el meu avi i el meu oncle, ambdós malalts. Això va donar lloc al fet que no tingués temps per dedicar-lo a la meva malaltia, em vaig saltar totes les proves, fins que un any després van morir.
Suposo que els mateixos nervis van tapar una mica la malaltia, però uns anys després va aparèixer de nou i més fort que mai.
Els dolors articulars van començar a pujar d'intensitat malgrat tots els esforços que feia per fer una mica d'esport. Les taques apareixien amb menys intensitat, però hi eren. El pitjor de tot va ser quan vaig començar a perdre el pèl.

Al maig de l'any 2016, la meva germana em va portar a xerrar amb Cande, una col·laboradora de l'Associació Dolça Revolució. A partir d'aquell dia vaig decidir tornar a néixer i lluitar per seguir endavant.
Van ser 4 hores, on vaig poder treure totes les meves emocions fora, per fi algú amb qui compartir tota aquella acumulació que portava dins meu i que m'estava ofegant.
Em va aconsellar prendre el bitter suec, aigua marina, pastilles naturals i artemisa. També em va aconsellar llegir un llibre (el Creador), un llibre que està obrint la meva ment i em demostra que voler és poder.
Als quinze dies de prendre tot el que em va aconsellar, vaig començar a trobar-me millor, les taques havien desaparegut. Un mes després els nivells en les anàlisis de sang havien reduït de forma considerable i tres mesos després els cabells va començar a créixer, cosa que els metges creien impossible.
Han passat 9 mesos i encara és aviat per poder deixar la medicació, encara que sincerament, sabent que tot és natural, no em preocupa en absolut, a més el bitter suec em dóna molta força cada dia.

Ara tinc moltes ganes de viure i avanço en la meva transformació per retrobar-me novament amb mi.

Araceli Trujillo

selitrujillo@gmail.com

Cornellà de Llobregat (Barcelona)

Diabetis

Em dic Juan de Dios González Peña, tinc 78 anys (gener 2017) i visc a Roquetes de Mar (Almeria).
Em van diagnosticar diabetis fa més de cinquanta anys. Vaig estar prenent medicaments per a la diabetis i fent molt exercici.
No tinc estudis perquè vinc de família molt pobra. Des de fa 7 anys vaig començar a aprendre a menjar bé i a saber el perill que tenen els fàrmacs i les farmacèutiques. Des de llavors ja em va baixar la diabetis de 180-140 aprox., Però encara no coneixia la stevia.
La vaig conèixer i vaig començar a prendre a principis de l'any passat (2016) i ara la tinc a 95 de mitjana. A hores d'ara em costa molt trobar la stevia en planta i estic a l'expectativa de a veure què passa, doncs jo la necessito. M'agradaria que a aquest testimoni se li doni tota la publicitat possible, perquè és la veritat i perquè algú li ha de plantar cara a les farmacèutiques.

Joan de Déu González
charigompe@gmail.com

Roquetas de Mar (Almeria)

Al·lèrgies a gramínies

El meu fill de 9 anys (setembre 2016) pateix d'al·lèrgies a gramínies des dels 4 anys. Cada any l'al·lèrgia ha anat en augment. Els símptomes són: molta mucositat, picor als ulls i algun any també problemes de respiració, sobretot, a la nit.

Com m'havia assabentat que els productes lactis poden crear molta mucositat he decidit llevar-los de la seva dieta des de Nadal (2015). De tant en tant pica algun tros de formatge, però poques vegades algun iogurt de llet de vaca.

Aquest any va trigar molt a tenir els primers símptomes. Tenia l'esperança que la manca de lactis en la dieta ja hagués fet el seu efecte. Aquesta primavera (2016) havia plogut molt i quan, al final, va venir el bon temps, al meu fill li van tornar els mocs i algun picor als ulls, sobretot al matí. Ha estat menys intens que en anys anteriors, però prou per recórrer al metge i demanar-li els antihistamínics que sempre prenia. Per aquestes mateixes dates (primavera 2016) em vaig anar a una xerrada de Josep Pàmies i em vaig assabentar de la planta Perilla frutescens. Vaig demanar tant els comprimits de Perilla frutescens amb Stevia (PERILLA 75% i STEVIA 25%) com la infusió per "Al·lèrgies" que també conté Perilla frutescens.

Vaig començar a donar al meu fill una infusió al matí i una altra a la nit. Com per preparar la infusió, refredar-la i beure´l no ens solia donar temps al matí, vam passar als comprimits. Al final es va acostumar al sabor i prenia comprimits al matí i a la tarda. L'efecte ho vaig notar després de pocs dies perquè la mucositat disminuïa fins parar. En tota la primavera li he hagut de posar només tres vegades unes gotes als ulls per la picor, però no li he donat cap antihistamínic més.

Ara mateix no està prenent res. Per a l'any vinent tindré la Perilla preparada.

La meva conclusió és que deixar els lactis i prendre els comprimits o infusions de Perilla frutescens ha fet possible que no hagi estat necessària cap medicació química. A més vam sortir molt al camp i al bosc no hem tingut majors problemes amb l'al·lèrgia.

Anika Meyer

anika.meyer.gis@gmail.com

Pamplona

Càncer en un gangli de l’estómac

El meu nom és Daniel, tinc 55 anys i visc a Buenos Aires (Argentina). Els explico la meva experiència amb aquesta malaltia tan dolenta, però que amb molta fe i cuidant l'alimentació és curable. Fa un any que em van diagnosticar un càncer en un gangli de l'estómac, els metges em van dir que no es podia operar perquè estava en una part molt delicada. Va ser molt fort per a mi i la meva família, però cal ser fort i pensar en els éssers estimats. Jo pensava en els meus tres fills. Vaig haver d'esperar quatre mesos perquè em donessin els medicaments. Llavors, vaig començar a llegir sobre el càncer, perquè no volia donar-li avantatge, volia lluitar contra aquesta malaltia, perquè no li fos tan fàcil. Era una lluita a mort. Vaig començar a llegir llibres, internet, experiència de doctors amb plantes que combatien el càncer, vaig llegir sobre el menjar que estan elaborades amb químics, les gasoses que són perjudicials per al cos humà, i totes aquestes coses que es diuen sobre l'alimentació i el càncer. Quan vaig començar la quimioteràpia als quatre mesos, estava ben assabentat del que era el càncer, i vaig començar a dialogar amb les persones que acudien a aquest hospital on atenen solament persones amb càncer. Quan vaig entrar a l'hospital per primera vegada no podia creure veure tantes persones amb càncer, semblava una epidèmia, una malaltia que es contagiava per contacte, llavors vaig comprendre: Vaig obrir els ulls i em vaig adonar que el 90% d'aquestes persones tenien una cosa en comú: la seva alimentació. En aquest moment vaig deixar de menjar tot el que venia menjant feia 55 anys: menjar elaborat, gasoses (jo prenia 2 litres de gasosa tots els dies) i un munt de coses més. Amb totes les persones que vaig parlar sobre l'alimentació menjaven menjar elaborat. Fa un any que no prenc sucre, ni res que tingui sucre. Com molta fruita en suc, poca carn i tot menjar natural. Ara m´estic cuidant. Tots els matins: suc de gingebre, en dejú. Faig gimnàstica, dues vegades per setmana. El tumor que tenia una mida de 10 cm ara en té 1. Jo crec i estic tan segur que el menjar és el problema, principalment el sucre. Si les persones que tenen càncer volen curar-se i que no torni més: RES DE SUCRE. Es pot endolcir amb mel o stevia.

D'aquí a 20 dies em fan una tomografia per veure com va el tumor. Ja els explicaré com surt tot. Espero que això els serveixi a tots. Provin a deixar de menjar sucre per un mes i veuran com canvia tot. No tenen res a perdre. Un petó per a tots, molta sort en la seva lluita i creen en Déu.

Daniel Díaz

diaz.daniel11@outlook.com

Càncer de pell

El diagnòstic que tenia el meu pare era d'un càncer de pell, als seus 85 anys. Li sortien crostes per tota la cara. Al Nadal de 2012 va arribar a tal extrem, que no volia sortir al carrer perquè ningú li preguntés res.

L'únic que li receptaven eren cremes i gels cars, que no feien res, o trasplantaments de pell. És a dir, cap tractament intern que guarís aquesta malaltia. Pràcticament donaven al meu pare per desnonat. No tenien més solució que aportar.

La llàstima és que no li vaig fer fotos d'aquella època, però tenia crostes fins a les celles i per la part de dalt, no se li veia la pell, només les crostes. Espantava només de veure-ho.

Vaig entrar a diverses pàgines de medicina natural i llegint totes les pàgines i els estudis d'Otto Warburg, vaig observar que el càncer es podia curar alcalinitzant l'organisme i oxigenant.

No tenia res a perdre i el meu pare pitjor no podia estar. Així que li vaig fer una llista d'aliments beneficiosos (alcalins) i una altra d'aliments perjudicials (àcids), i vaig decidir comprar un pot de peròxid d'hidrogen de 250 ml per a ús alimentari a una pàgina web.

Em vaig decidir pel peròxid en llegir el llibre "La cura en un minut", en el qual s'explicava com administrar el producte i els efectes que produïa.

Comencem a mitjans de gener de 2013 amb el tractament. L'important va ser que el meu pare es va prendre molt bé el tractament. Ell ens va demanar ajuda perquè veia que la medicina oficial no donava per a més i ell volia seguir vivint amb un mínim de qualitat, i per això va rebre tan bé el tractament.

També li vaig comprar el llibre d´una metgessa de família, perquè veiés com ella afirmava que el càncer es pot curar mitjançant la correcta alimentació. Així que vam comprar estèvia en lloc de sucre i fruites, en lloc de llet amb galetes. Era l'època de les maduixes i li vaig dir a la meva mare que li comprés maduixes i que mengés totes les que volgués. Que content es va posar el meu pare al saber que podia curar-se menjant maduixes.

Pel que fa al tractament amb peròxid, ho vam fer com indicava el llibre. Comencem amb 3 gotes diluïdes en un got d'aigua mineral i crec que anava augmentant 3 gotes cada 3 dies fins a arribar a 25 gotes. Intentant sempre que l'estómac estigués buit en prendre les gotes i no ingerir res fins passades 3 hores. Li vaig fer un full perquè portés un control del tractament.

Doncs bé, vam arribar a les 25 gotes després d'unes 3 o 4 setmanes, i el meu pare no notava grans canvis, les crostes seguien aquí i no tenien intenció de marxar. En el llibre s'indicava que arribats a les 25 gotes calia reduir la ingesta, ja que els efectes positius ja devien haver-se notat.

 

Parlem amb qui ens va vendre les gotes, un naturista de Múrcia, i ens va comentar que continuéssim amb les 25 gotes cada dia fins que veiéssim una millora, ja que el tractament no té efectes secundaris. El que estàvem fent era oxigenar tot l'organisme, però el meu pare havia estat tota una vida acidificant seu organisme. Calia tenir paciència.

Després de 2 setmanes més prenent 25 gotes, van arribar les magnífiques notícies. Les crostes s'estaven assecant i es desprenien de la pell, deixant a la vista una pell que feia mesos que no vèiem.

Era cert !! Els estudis d'Otto Warburg el 1930 eren veritables !!! El càncer i la majoria de malalties es curen alcalinitzant i oxigenant l'organisme !!! De manera que la trista realitat és certa, la medicina oficial no recomana aquests tractaments perquè no es poden patentar i no es pot guanyar diners! D'una banda el meu pare estava molt feliç, però per un altre es va adonar de per què la medicina oficial ho va ignorar completament.

Sóc enginyer en informàtica i treball com a programador sent funcionari de l'estat. Però el meu pare, cada vegada que vaig a casa em diu que sóc el metge de la família. Tots em demanen consell cada vegada que tenen alguna cosa.

Després de 2 anys el meu pare segueix "fresc com una rosa". Amb una bona qualitat de vida i feliç. Jo em sento satisfet de poder dir que no he deixat que el meu pare caigui en les urpes de la màfia mèdica.

Una salutació desde València (Espanya) i seguir així

 

Jose Luis Montiel

joseluis.montiel@gmail.com

L´associació

Benvinguts a la Dolça Revolució

Gràcies per interessar-vos per la nostra associació. Mitjançant aquesta web volem compartir els coneixements sobre plantes medicinals i teràpies naturals per tal de retrobar els tresors que la mare Natura té per a guarir les nostres malalties i per a recobrar la salut.

Els coneixements i experiències que podreu llegir en aquesta web han estat escollits per tal de donar informació contrastada provinent d'estudis i de casos reals. En cap cas però, aquesta informació pretén substituir el diagnòstic o les recomanacions dels professionals de la salut.

Consultes de Salut.

Els socis poden fer totes les consultes de salut que necessitin per a ells i la família inmediata.

Per fer una consulta de salut, i mes informació. Clic aquí.

El llibre de Josep Pàmies ja està a la venda

 

Notícies

Dolça Revolució reclama la legalització de la Marihuana per fins terapèutics i l’arxivament de la causa contra Josep Pàmies

Plantes Vives

A partir d’ara, la venda i enviament de les nostres plantes vives es farà directament des del productor i la tenda on-line de Pamies Vitae, on es pot accedir a tota la nostra oferta actual i la suma de mes de 200 varietats de plantes medicinals.

- L’accès directe al catàleg de plantes disponibles es:

http://pamiesvitae.com/ca/tienda-online/variedades.html

- En aquesta fase de transició, Pamies Vitae posa a disposició el telèfon d’atenció al client 973 451 421 (ext. 2) per a atendre els encàrrecs, en horari de 10:00 a 12:00.

CARTA ENVIADA A LA O.M.S. OFERINT L´EXPERIÈNCIA DE LA DOLÇA REVOLUCIÓ

PER CONTRARESTAR EL PÀNIC PROVOCAT PER LA CAMPANYA MEDIÀTICA SOBRE EL VIRUS DE Ebola, FEM PÚBLICA LA CARTA, AMB JUSTIFICANT DE RECEPCIÓ, ENVIADA A L'OMS OFERINT LA NOSTRA EXPERIÈNCIA
Descarregar document en pdf