Aquests atacs s'han anat succeïnt de forma repetida intensificant-se a la primavera però també a l'estiu i en certa mesura a l'hivern i tardor. Sempre m'havia negat a anar al metge per aquesta causa, no volia que em receptessin cortisones i altres medicaments que podrien fer bo allò que diu que "és pitjor el remei que la malaltia".
Mitjançant la Dolça Revolució vaig conèixer, cultivar i consumir de forma diària la stevia, però no m'agrada el seu gust sola, en canvi em resultava molt agradable barrejada amb te verd, vermell o amb te de roca. Ara fa un any ho vaig provar amb la perilla per les seves qualitats antihistamíniques i vaig pensar que podria anar bé per l'al•lèrgia persistent i a més junt amb l’estèvia té un gust molt bo, que el comparo amb la coca-cola, molt refrescant i tonificador. La sorpresa va ser que després del primer dia de prendre la infusió ja vaig notar un canvi radical. Els atacs d'al•lèrgia s'havien reduït a un parell d'esternuts al llevar-me. Va ser radical i per tant no l’he deixat de prendre des d’aleshores. Després d’un any, haig de dir que si bé no s'ha eradicat del tot l'al•lèrgia, i aquesta primavera he notat una certa petita intensificació d'esternuts i mocs, no és res comparable amb la situació anterior.
En resum la meva experiència personal amb la perilla contra l'al•lèrgia ha estat molt positiva i per això penso que també podria ajudar a altres persones afectades per alergies. Pel que fa a la preparació, en 1 litre llarg d'aigua li afegeixo una cullerada sopera entre rasa i a caramull de fulla d’estèvia seca i una cullerada sopera de perilla fins que bull durant 5 segons i ho apago. La deixo refredar i en prenc un got al matí en dejú i un altre a la tarda. Ho guardo en un lloc fresc o a la nevera quan la temperatura puja dels 20 graus i així pot durar fins a 2 dies.
El meu correu és jrorriols1@gmail.com