Bruxisme i gingivitis aguda

a al voltant de 5 anys algunes de les meves genives van començar a retreure’s i a quesar l’òs a l'aire. Això provacava bastant sensibilitat. Després de preguntar al dentista en diverses ocasions em va dir que era conseqüència del bruxisme i que era un fenòmen irreversible.

Fa un mes, seguint diversos consells d’algunes webs (http://www.paradisenow.net/tratamientonatural-dolormuelas.html), vaig canviar la pasta de dents normal de “super” per una feta per mi. El curiós del tema és que sense buscar-ho vaig veure que una de les genives va tornar al seu estat natural, la resta a poc a poc van tornant al seu lloc. Després de 2/3 setmanes sento les dents més suaus i les genives molt sanes i blanquetes.

Elaboració de la pasta de dents:

Agafo un pot de cristall dels de “crema-ponds” de tota la vida, ben net. Hi poso sal marina, com quatre pessics i bicarbonat, la mateixa quantitat que de sal, aproximadament. Afegeixo una mica d'aigua perquè es vagi desfent. Un cop es converteix en líquid començo a tirar l'argila blanca, a poc a poc, i aquesta li va donant consistència. Una vegada tot ben barrejat, ja és el moment dels olis. Acostumo a tirar aproximadament 3/4 gotes de menta (oli per al consum comprada en dietètica) i altres 3/4 gotes d'oli d'arbre de te. Amb això en tinc per aproximadament dues setmanes. Hi ha vegades que hi poso massa sal i la pasta es converteix en fort-forta així que procuro fixar-me en la quantitat de sal i no posar-ne molta perquè sinó no és agradable. Aquestes proporcions són totalment variables però amb cura de no tirar moltes gotes dels olis essencials.

A més, les nits que dormo amb carilla, per bruxisme, afegeixo dues gotes d'arbre del té abans de posar-me-la en la boca.

També haig de dir que des de fa 3 mesos la meva alimentació s'ha tornat més, diguem-ne, neta. Als matins prenc una crema de cereals molt nutritiva composta de civada, quínoa, amarant, mill, lli i després, depèn del dia, afegeixo pipes, avellanes o alguna altra fruita seca triturada. Per fer aquesta crema és necessari coure-la durant 20min. amb olla a pressió, perquè el cereal sigui fàcil d'assimilar per a l'organisme. Jo preparo una vegada cada setmana un tanc d'aquesta barreja, que es manté en perfectes condicions en la nevera, i després cada dia vaig agafant una mica, ho barrejo amb llet de soia i ho deixo escalfant a poc a poc fins que pren una bona temperatura, i ja està llesta per a esmorzar. Jo que sempre sóc molt fredolica em fa entrar en calor molt ràpid.

He explicat el de la crema de cereals ja que en aquest període de millora de les meves genives he realitzat aquests tres canvis bàsicament i suposo que podria haver intervingut algun d'ells, o fins i tot els tres.

Ara segueixo amb l'el meu preparat per a les dents i ja no em passo a la pasta de dents normal mai més. La meva germana està començant amb això també i diu el mateix, genives més sanes (blanquetes) i dents molt suaus. El tema de càries encara és aviat per dir res.

Jo crec que hauríem de ser més exigents amb el que ens venen i en cas creguem que no és correcte, buscar alternatives.

Patrícia

Abril 2013

airemarytierra78@gmail.com