Infecció d´oïda

El meu fill tenia 2 anys quan li portem a un control amb l’otorrino perquè li costava parlar i van pensar que podia ser que sentís malament. Tenia les oïdes taponades amb moc per una mala ventilació. Això va evolucionant amb l'edat i a mesura que es desenvolupen les oïdes, però en cada nen és diferent.

En aquest moment van començar els tractaments amb antibiòtics, cortisona, antihistamínic. Li van fer una audiometria i tenia una audició del 50% aproximadament.

Va fer dos d'aquests tractaments però li solucionaven el problema momentàniament i després tornava. Aquí el metge va dir que esperéssim una miqueta i, si no millorava, tocava operar i posar-li un drenatge en les oïdes.

Als 3 anys consultem amb un metge higienista i li va receptar medicina homeopàtica i espagírica (Salis calcàries compositum 1 i 2; Silícea compósitum; Regespag; Vipulam i Argentum). També em va dir que havia de menjar molta pastanaga i remolatxa. Molt mar. Gens de farines refinades ni sucre. Per aleshores a casa ja estàvem començant a canviar l'alimentació per tot ecològic, sense làctics, sense blat, sense conservants, sense sucre, sense refinats, etc. Òbviament no va tornar a prendre cap medicament químic, ni cap vacuna més. Ni encara tenint febre li hem donat res.

També ha estat prenent un xarop que preparo jo.

Ingredients (sempre és millor si són ecològics): mel, 1 ceba mitjana, 1 dent d'all, suc de llimona i una mica de farigola (a més, també es pot afegir orenga i calèndula).

Preparació: En una olla petita es posen unes branquetes de farigola (i, si es vol, l'orenga i la calèndula) i una mica d'aigua. S'escalfa fins just abans que bulli, s'apaga el foc i es deixa reposar fins a l'endemà. La intenció és que quedi una infusió molt concentrada.

D'altra banda es pica la dent d'all i la ceba i es col·loca en un recipient de vidre de base ampla. Això es cobreix amb mel i es deixa reposar també fins a l'endemà.

Quan ja ha reposat veureu que la mel està líquida perquè l'all i la ceba han deixat anar suc. Amb un colador petit i un morter es cola pressionant ben perquè surti tot el líquid.

Per agregar la llimona i la farigola la proporció serà: la meitat la mel obtinguda, una quarta part de suc de llimona i una altra quarta part d'infusió de farigola. Per exemple, si obtenim 1/2 got de mel, agregarem 1/4 de got de suc de llimona i 1/4 d'infusió de farigola. Jo preparo un flascó amb la maceració de mel i la infusió i després el suc de llimona l’afegeixo cada dia perquè sigui recent espremut i tingui més propietats.

Al meu fill li encanta. Si queda molt àcid es pot agregar una miqueta més de mel. Jo l'hi he donat 3 o 4 vegades al dia i li ha anat d'allò més bé. Això si... a rentar-se les dents després de prendre-ho perquè deixa una mica d’olor, jeje.

Tot aquest tractament ho ha fet des de setembre 2013 fins a juny 2014, ara té 5 anys. A la fi de l'any passat l’otorrino va dir que les oïdes estaven molt bé i ara ja parla perfectament. Ja no necessita operar-se.

El doctor ens recomana aquest tractament fins als 7 anys, que és l'edat en la qual acaba la primer etapa de desenvolupament que està centrada en el cap, segons la medicina antroposòfica.

Bé, espero haver estat d'ajuda.

Natalia Maffezzini

Juny 2014

nmaffezzini@hotmail.com