Sucralosa, habitual i molt perillós edulcorant light.
Aquest endolcidor artificial clorat és el doble de dolç que la sacarina i tan perillós com aquesta o el cancerigen aspartam, la podem trobar en sobres, comprimits, líquida i granulada. Les marques més freqüents que trobem a Espanya són: Splenda, Equal, Huxo, Sucralin, Canderel, Myprotein, Arkodiet, Sucaryl, ...
S'utilitza principalment en els aliments processats "sense sucre", però també en altres productes; la llista supera els 5.000 i entre ells hi ha els xocolates, iogurts, sucs de fruita, begudes gasoses, gelatines, gelats, barres de proteïnes, pastisseria, refrescos dietètics, pastes dentals, xiclets, melmelades, medicaments, caramels, llaminadures , etc.
Cal destacar que, igual que succeeix amb altres edulcorants artificials, el seu consum pot perjudicar la regulació de la gana i causar un augment de pes. Existeixen estudis on s'ha observat que pot reduir la població de bacteris intestinals beneficiosos en un 50%, augmentar el nivell de pH en els intestins, i afectar una glicoproteïna important en el seu cos responsable de les funcions vitals.
Segons denuncien els consumidors d'Splenda en aquesta web www.truthaboutsplenda.com els efectes secundaris a què s'han vist sotmesos són elevats:
• Problemes gastrointestinals
• Migranyes
• Convulsions
• Marejos
• Visió borrosa
• Reaccions al·lèrgiques
• Major quantitat de sucre en la sang
• Augment de pes
Altres efectes secundaris que se li atribueixen són: irritacions de la pell, dificultats respiratòries, tos, mucositat, palpitacions, dolor al pit, ansietat, depressió, canvis d'ànim, sensació de ràbia sobtada, reducció de pes fetal, reducció de glòbuls vermells , extensió del període d'embaràs, avortament o part de fetus mort.
Arran de la bona acceptació de la Stèvia com edulcorant sa, zero calories i sense efectes secundaris, la indústria alimentària sense escrúpols, ha apostat per llançar al mercat productes amb el reclam de Stevia, on el seu contingut no arriba a l'1% en el millor de els casos, y completant la dolçor desitjada a base de productes químics molt nocius per a la salut com Erytritol o Sucralosa.
Els edulcorants sans que recomanem són:
- Sucre moré panela, especial atenció amb el sucre blanc que ha estat tintat de marró i ens el volen fer colar com moré.
- Xilitol, Malitol o Lactosa fermentada: per al seu ús a la cuina, permeten optimitzar el volum i es poden acompanyar d'algues Agar Agar o Fucus, aconseguint així més densitat en la massa.