Regulació de neutròfits (glòbuls blancs) amb Artemisa Annua

En una anàlisi de sang rutinari fa més de 3 anys, em van aparèixer els glòbuls blancs elevats, en concret els neutròfils. Segons els metges la sospita era alguna infecció activa, però en aquell moment no tenia símptomes d'infecció per cap costat així que em van remetre a medicina interna. Després de més de dos anys de diferents proves no havien trobat el possible origen i els glòbuls blancs seguien alts. Van valorar fer-me una punció de medul·la òssia però de moment ho havien posposat i estàvem pendents de vigilar l'evolució. Vaig començar a prendre artemisa perquè vaig llegir que tenia efectes reguladors sobre el sistema immune. Com els glòbuls blancs pertanyen a aquest sistema immune, vaig decidir provar. Vaig començar prenent 2 infusions diàries d’artemisa durant 9 dies, descansant  9-10 dies i vaig tornar a repetir uns altres 9 dies de 2 infusions diàries. Fins que no m'han repetit l'analítica recentment no he sabut que els meus glòbuls blancs havien tornat a valors totalment normals (després de més de 3 anys!). Encara que no sabia la causa de perquè estaven elevats, tenia certa preocupació i, la veritat, ara estic més tranquil·la gràcies a aquesta meravella de planta. En aquest cas buscava el seu efecte regulador sobre el sistema immunitari i espero confirmar-ho del tot quan em facin la següent revisió sanguínia.

Intentaré a partir d'ara difondre tot el que pugui les propietats d'aquesta planta, remetent a la gent a la pàgina web de La Dolça perquè tingui una informació adequada. Moltíssimes gràcies una vegada més per fer el que feu i per haver-nos donat a conèixer aquesta i moltes altres plantes interessants.

Cristina Justel

Febrer 2013

crjugarc@gmail.com