RECEPTA IL·LEGAL: GALETES D’AMETLLA AMB FULLA DE STÈVIA
Aprofitant que aquest any hem tingut la sort d'aconseguir la legalització de l'ús de la fulla seca de Stèvia per infusions, a tota la UE; i també la desgràcia que s'exclogui l'ús culinari d'aquesta opció en la mateixa legalització, seguirem enaltint els nombrosos beneficis per a la salut que acompanyen a aquesta planta en el seu estat natural, és a dir, fulla fresca o fulla seca, mentre exigim que es legalitzi l'ús de les fulles de Stèvia per a l'elaboració d'aliments. Així les coses, anem amb una senzilla recepta il·legal de galetes d’ametlla amb fulla seca de Stèvia, per preparar a casa i perquè prenguin nota pastisseries i restaurants atrevits, que vulguin oferir aliments medicinals als seus clients amb diabetis, colesterol alt, sobrepès, càncer, …
Ingredients:
- 250 grs. de farina d'ametlla (no cal que sigui molt fina).
- 1 culleradeta de postres de fulla seca de Stèvia polvoritzada (2 grs.).
- 2 clares d'ou.
- 25 ml. d'oli d'oliva verge extra.
Preparació:
Ajuntar la Stèvia amb la farina d'ametlla i remoure, afegir les clares prèviament batudes, ajuntar-ho tot i afegir l'oli, pastar-bé tot fins aconseguir una massa homogènia i preparar les galetes amb l'ajuda de dues culleretes o amb les mans. Pre escalfar el forn a 200 º C i enfornar 10 minuts. Refredar a sobre d’uns estalvis o reixeta per agilitzar la pèrdua de temperatura.
Tots els ingredients son aptes pera a celíacs i intolerants a la lactosa. Recomanem utilitzar aliments ecològics i de proximitat.
Us animem a desobeir lleis injustes cuinant receptes il·legals com aquesta i a compartir-les amb tothom. Les podeu enviar a: difusio@dolcarevolucio.cat
Podem trobar fulla de Stèvia a la botiga on-line de Dolça Revolució: