RECEPTA: CREMA DE LLENTIES VERMELLES AMB MONIATO A LA CÚRCUMA

Seguim amb un altre plat de cullera, en aquest cas, un de ben complert, amb proteïnes, fibra i ferro.

Utilitzarem les llenties vermelles pel seu sabor més fi, a més vénen pelades, es couen ràpid sense necessitat de remullar-les i mantenen les mateixes propietats nutricionals que la resta de varietats.

Ingredients:

- 1 gra d'all

- 2 cebes mitjanes

- 4 pastanagues

- 1 moniato gran, 2 petits o una rodanxa de carbassa

- 250 grams de llenties vermelles

- 5 cm d'alga wakame

- aigua o brou vegetal

- oli d'oliva verge extra

- 1 culleradeta de cúrcuma

- sal marina i pebre

* Recomanem utilitzar aliments de cultiu ecològic

Elaboració:

Pelem, trossegem i posem l'all i les cebes en una cassola amb poc oli i sal, uns 10-15 minuts. Pelem i trossegem les pastanagues i el moniato (o carabassa). Ho afegimm a la cassola, així com les llenties i l'alga. Cobrim tots els ingredients amb aigua o brou vegetal. Coem 30 minuts a foc mig, fins que s'estovi el moniato i la pastanaga. Salpebrem i afegim la cúrcuma. Batem bé i llest per menjar. Podem servir-la acompanyada de germinats, flocs de civada, llavors o formatge parmesà.