RECEPTA: CREMA DE LLENTIES VERMELLES AMB MONIATO A LA CÚRCUMA
Seguim amb un altre plat de cullera, en aquest cas, un de ben complert, amb proteïnes, fibra i ferro.
Utilitzarem les llenties vermelles pel seu sabor més fi, a més vénen pelades, es couen ràpid sense necessitat de remullar-les i mantenen les mateixes propietats nutricionals que la resta de varietats.
Ingredients:
- 1 gra d'all
- 2 cebes mitjanes
- 4 pastanagues
- 1 moniato gran, 2 petits o una rodanxa de carbassa
- 250 grams de llenties vermelles
- 5 cm d'alga wakame
- aigua o brou vegetal
- oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de cúrcuma
- sal marina i pebre
* Recomanem utilitzar aliments de cultiu ecològic
Elaboració:
Pelem, trossegem i posem l'all i les cebes en una cassola amb poc oli i sal, uns 10-15 minuts. Pelem i trossegem les pastanagues i el moniato (o carabassa). Ho afegimm a la cassola, així com les llenties i l'alga. Cobrim tots els ingredients amb aigua o brou vegetal. Coem 30 minuts a foc mig, fins que s'estovi el moniato i la pastanaga. Salpebrem i afegim la cúrcuma. Batem bé i llest per menjar. Podem servir-la acompanyada de germinats, flocs de civada, llavors o formatge parmesà.