PER QUÈ NO ES RECONEIX A LA VERDOLAGA COM UN ALIMENT?

Dins de les mal anomenades "males herbes" tenim la Verdolaga, Portulaca oleracea L. Un aliment a tenir molt en compte perquè creix de forma espontània en horts i jardins, i no necessita cap cura; però sobretot perquè és rica en àcids grassos Omega 3, conté vitamines (grup B, C i betacarotens), minerals (potassi, calci, ferro, ..), ens ajuda a prevenir i regular malalties importants com la diabetis o el càncer, beneficia la funció hepàtica, evita el restrenyiment, és diürètica, .... S'ha de tenir la precaució de no recollir-la en espais on pugui estar exposada a herbicides o pesticides, per la qual cosa, el millor és conrear-la a casa, encara que sigui en un test, i així anem avançant cap a l'autosuficiència alimentària i de la nostra salut. Opcions que hem de procurar posar en pràctica des de la ciutadania, ja que els estaments responsables de vetllar per la qualitat dels aliments que arriben a la nostra taula, estan ocupats en facilitar el negoci a les grans empreses de la indústria alimentària, encarregada d’incrementar l'obesitat, el colesterol, la diabetis, ... dels consumidors.

Estudis sobre les propietats nutricionals i medicinals de la Verdolaga:

https://goo.gl/aPHgxk

https://goo.gl/wLkrxz pdf

https://goo.gl/RLwK8j

https://goo.gl/EGzK5s

Per conrear-la: https://goo.gl/q93pkz

Per obtenir les seves llavors: https://goo.gl/KaEHN6