Hipertensió i control de pes

Em van declarar hipertens cap a l'any 2003. En aquell moment la meva tensió arterial era de 19 i 13. Em van receptar ENALAPRIL, 10 mg al dia per a tota la vida; aleshores pesava 110 Kg.

Cap a gener del 2012 vaig veure un documental sobre la planta "estevia rebaudiana" on explicaven tots els seus beneficis, entre els quals estava la regulació de la pressió arterial i el control del pes. Em vaig posar a investigar una mica més a través de la web i vaig trobar algunes xerrades de Josep Pàmies sobre aquest tema, la qual cosa em va portar a tractar d'aconseguir la planta a la província que resideixo, Còrdova (Argentina).

La vaig provar i al principi em va costar una mica adaptar-me. Vaig començar reemplaçant el sucre per aquesta fabulosa planta en la ingesta diària del mate, per la qual cosa ens destaquem els argentins, i el canvi es va produir de forma gradual. Als pocs mesos em faig fer un control de rutina i la meva tensió arterial s'havia estabilitzat en 14 sobre 8, per la qual cosa vaig deixar de prendre els químics que m'havia recomanat el metge; a més he baixat de pes i en l'actualitat peso 98 Kg i em mantinc.

Orlando

Desembre 2013

abadialuqsua@hotmail.com