Hiperplàsia prostàtica d´un gos

Tinc un gos pastor alemany. Té més de 9 anys i pesa 45 kg.

Fa uns dos mesos i mig va començar a treure unes gleves de sang pel penis. Eren grans com la meva mà. De moment no en vaig fer cas, vaig pensar que potser s'havia esgarrinxat amb algun esbarzer o quelcom semblant. Però al veure que al cap d’uns dies no millorava, el vaig portar al veterinari. Aquest li va fer un tacte rectal i em va dir que tenia hiperplàsia prostàtica, o sigui que tenia la pròstata més gran del normal. Em va proposar capar-lo. Jo li vaig preguntar si hi havia alguna altra solució. Em va dir que havien sortit unes pastilles noves, que les tindria dintre de 3 dies.

Abans de provar amb les pastilles se'm va acudir posar-li a trossos, junt amb el granulat, un tros de fulla de la planta kalanchoe pinnata, tant al matí com a la tarda. Li donava només una fulla al dia. L'endemà el gos ja no treia sang. Li vaig seguir donant una fulla de la kalanchoe al dia, aproximadament durant un mes i mig.

El gos ja no ha tret més sang i orina bé i té el pèl lluent com no l’havia tingut mai. Ara durant uns dies no li poso kalanchoe perquè crec que no es bo donar-li tant seguit.

Jo no puc assegurar que la curació sigui de la kalanchoe però es que no li he donat cap medicament, doncs ja no vaig anar a cercar les pastilles que el veterinari em volia receptar.

Joan

Setembre 2013

jaubiasarda@hotmail.com