Estevia – Stevia Rebaudiana

Estevia la planta dolça

La planta Stevia Rebaudiana és coneguda com “la planta dolça” ja que les seves fulles tenen un gust dolç. Originària del Paraguai, avui es cultiva a tot el món i és utilitzada pel seu poder edulcorant i per les seves propietats medicinals.
(cliqueu la pestanya per a més informació)

Cultiu de l’estèvia

L’estèvia es pot cultivar a moltes zones del nostre pais però hem de tenir en compte que és d’origen tropical. Per això té un comportament diferent a les nostres latituds, on els dies a la tardor s’escurcen molt, fet que provoca una parada de creixement a la planta molt important. A les Illes Canàries el comportament ja és més similar al dels seus orígens tropicals.

No obstant això, si té prou llum ens donarà una producció continuada de fulles des de la primavera fins la tardor.

Degut a aquesta parada hivernal la planta, que ésplurianual (pot viure uns quants anys), cada primavera rebrota amb força altra vegada, i produeix nous i nombrosos llucs des de baix a les arrels.

A l’hivern cal protegir-la de les gelades, cobrint-la amb manta tèrmica o amb plàstics si és a terra, o l’entrarem a casa si la tenim en testos. Si ens trobem en una zona de gelades fortes i la volem cultivar a terra, aleshores és aconsellable cultivar-la sota hivernacle.

Manual de cultivo y uso de la stevia de Josep Pàmies

(cliqueu la pestanya que hi ha a sota per a més informació)