Cúrcuma longa L

Planta originària de l'illa de Java, Àsia, Amèrica central, Antilles, creix en basses fresques, és de la família de les zingiberáceas, les seves fulles són grans, creixen gairebé un metre d'alçada, pecíol i rizomes grans. Flors blanques o grogues.
L'utilitzarem com a condiment culinari, és un dels components del curri.
S'afegeix a guisats, arrossos, potatges, beguda o xarops.
És antiinflamatori per dolor artrític doncs té un component molt eficaç que és la curcumina.
Augmenta la seva eficàcia si el combinem amb pebre i oli vegetal
Ajuda al fetge i ronyons, és antioxidant, digestiu.
Ajuda a reduir el colesterol, ajuda a prevenir la formació de pedres a la vesícula biliar fent que la bilis no es saturi.
Aclareix la sang espessa, però no és adequada abans d'una intervenció quirúrgica o pateix d'hemofília.
També és colorant natural anomenat també com OR INDI
El Dr. Bharat B. Aggarwal és autor de diversos estudis científics i es refereix a la cúrcuma com "el condiment per allargar la vida".
Quan mengem un plat amanit amb cúrcuma, tingui en compte que fa molt més pel seu cos i la seva salut.
Aquest és el regal que ens ofereixen les plantes aromàtiques, medicinals, espècies, verdures, fruites, fruits secs, bolets ... és la consciència de nodrir la salut.
.