CASTANYA JA ETS AQUÍ

Va ser i és un aliment bàsic en molts països durant milers d'anys, quan era difícil obtenir cereals o fins i tot no es coneixien.
Les podem menjar crues, bullides, rostides, a dolç. Tradicionalment per rostir es farà un tall a cada castanya per evitar que explotin. Una altra qualitat molt nutritiva és fer farina de castanya amb ella s'elabora pa, pastissos i pasta.
Tant per a l'home i els animals els aporten greixos, proteïna, vitamines C-B6- E- Bz fibra, minerals,
Medicinalment s'ha utilitzat:
per a la DIARREA, decocció de tres cullerades d'escorça triturada per litre d'aigua beure 2 o 3 gots al dia.
RESTRENYIMENT, castanyes bullides proporciona molta fibra fermentable que ajuda a regularitzar el trànsit intestinal.
APARELL RESPIRATORI, i tos desinflama els bronquis i ajuda a expectorar, infusionant una cullerada sopera de fulles seques en un litre d'aigua, preses de dos a tres gots al dia.
RECONSTITUENT, menjar-rostides per a aquelles persones inapetents, decaigudes i cansades (antidepressives).
MARES LACTANTS, augmenta la secreció de llet a les mares.
ÀCID FÒLIC, recomanable menjar per a hipertensos i amb problemes de cor.
BOCA, per nafres, mala adaptació i ferides de la dentadura nova fer esbandides bucals amb infusió de fulla seques del castanyer.
PELL, aclarir els cabells amb infusió de fulles per als cabells ros o castany li donarà brillantor i suavitat.
Ens convidem a aprofitar el que la natura ens dóna.