Al·lèrgies a gramínies

El meu fill de 9 anys (setembre 2016) pateix d'al·lèrgies a gramínies des dels 4 anys. Cada any l'al·lèrgia ha anat en augment. Els símptomes són: molta mucositat, picor als ulls i algun any també problemes de respiració, sobretot, a la nit.

Com m'havia assabentat que els productes lactis poden crear molta mucositat he decidit llevar-los de la seva dieta des de Nadal (2015). De tant en tant pica algun tros de formatge, però poques vegades algun iogurt de llet de vaca.

Aquest any va trigar molt a tenir els primers símptomes. Tenia l'esperança que la manca de lactis en la dieta ja hagués fet el seu efecte. Aquesta primavera (2016) havia plogut molt i quan, al final, va venir el bon temps, al meu fill li van tornar els mocs i algun picor als ulls, sobretot al matí. Ha estat menys intens que en anys anteriors, però prou per recórrer al metge i demanar-li els antihistamínics que sempre prenia. Per aquestes mateixes dates (primavera 2016) em vaig anar a una xerrada de Josep Pàmies i em vaig assabentar de la planta Perilla frutescens. Vaig demanar tant els comprimits de Perilla frutescens amb Stevia (PERILLA 75% i STEVIA 25%) com la infusió per "Al·lèrgies" que també conté Perilla frutescens.

Vaig començar a donar al meu fill una infusió al matí i una altra a la nit. Com per preparar la infusió, refredar-la i beure´l no ens solia donar temps al matí, vam passar als comprimits. Al final es va acostumar al sabor i prenia comprimits al matí i a la tarda. L'efecte ho vaig notar després de pocs dies perquè la mucositat disminuïa fins parar. En tota la primavera li he hagut de posar només tres vegades unes gotes als ulls per la picor, però no li he donat cap antihistamínic més.

Ara mateix no està prenent res. Per a l'any vinent tindré la Perilla preparada.

La meva conclusió és que deixar els lactis i prendre els comprimits o infusions de Perilla frutescens ha fet possible que no hagi estat necessària cap medicació química. A més vam sortir molt al camp i al bosc no hem tingut majors problemes amb l'al·lèrgia.

Anika Meyer

anika.meyer.gis@gmail.com

Pamplona