COM EVITAR I CURAR L’ACIDESA ESTOMACAL

Hi ha massa persones acostumades a la utilització sistemàtica de medicaments protectors estomacals o inhibidors dels refluxos d'àcids gàstrics. Aquests medicaments comporten perillosos efectes secundaris i a més, creen hàbit. Hi ha mesures naturals per evitar-ho; la primera passa per procurar-nos una dieta basada en aliments frescos i ecològics, evitant els productes processats i molt especialment sucres, cafeïna, alcohol i nicotina.

Remeis naturals per eliminar-la:

- ARREL DE CÀLAM AROMÀTIC: deixem reposar una culleradeta d'aquesta arrel en ¼ l d'aigua tota la nit, al matí escalfem i colem. Prendrem un xarrup d'aquesta maceració temperada abans i després de cada àpat http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/herbes-simples-infusions/1460-calamo-acorus-calamus-bolsa.html

- TE DE CANÀRIES: prendre una infusió al dia, en dejú o amb l'estómac buit

- ÒRMUS: prendre una culleradeta de cafè no metàl·lica abans de cada àpat.http://pamiesvitae.com/ca/botiga-online/herbes-per-infusions/simples/te-de-canaries-bideus-aurea.html

- ARREL DE gingebre: infusionar una llesca d'arrel de gingebre fresca a ¼ l d'aigua calenta durant ½ hora i el bevem uns 20 minuts abans de menjar.

- XUCRUT O SUC DE COL: prenem un xarrup de suc de col o de xucrut ben mastegat abans de cada menjar, estimula la producció de l'àcid estomacal.

- ALOE VERA: menjarem abans de cada àpat un trosset de de polpa d'Aloe Vera, ben mastegat, o un xarrup de suc d'Aloe Vera (aquest remei pot resultar laxant).

- BICARBONAT: dissoldre de mitja a una culleradeta de bicarbonat en un got d'aigua per alleujar la cremor en un cas d'emergència, però no és vàlid com a solució regular.

Documents relacionats:

https://articulos.mercola.com/sitios/articulos/archivo/2016/03/02/tratamiento-para-la-acidez-estomacal.aspx

Article de Josep Pàmies “La dieta del sentit comú":

https://joseppamies.wordpress.com/2015/12/06/la-dieta-del-sentido-comun/

 

El Te de les Canàries, un natural protector estomacal (Petit vídeo de Josep Pàmies):