DOLORÓS I DESCARAT ACNE JUVENIL

Tot i que pot afectar una franja d'edat d'entre els 11 i els 35 anys, la formació de L’ACNE apareix bàsicament en la pubertat. Aquesta inflamació de les glàndules de la pell, sol ser causa de porus obstruïts i apareix a la cara, coll, esquena, pit i espatlles.

Un dels factors que es creu estan relacionats amb la formació de l'acne inclou l'augment de les hormones sexuals anomenades andrògens que es produeix durant aquesta etapa. Els andrògens són la causa que les glàndules sebàcies s'engrandeixin i produeixin més greix en els fol·licles pilosos. Els canvis hormonals i la genètica també juguen un paper en la formació de l'acne.

Cada marca a la pell produïda per l'acne és un tipus de lesió. Els casos més lleus d'acne produeixen barbs (espinillas). Les lesions d'acne més problemàtiques poden causar dolor sever i cicatrius i requereixen teràpia prolongada i tractaments intensos on la pell es desenganxa.

Inclouen:

Pàpules: lesions inflamades que solen aparèixer com petites protuberàncies rosades a la pell i poden ser sensibles al tacte.

Pústules (grans): lesions blanques o grogues plenes de pus que poden estar vermelles a la base.

Nòduls: lesions grans, doloroses i sòlides allotjades profundament en la pell.

Quists: lesions profundes, doloroses, plenes de pus que poden causar cicatrització.

Es recomana una neteja adequada amb un sabó natural, evitar maquillatge i altres productes de bellesa facial, que faciliten l'obstrucció dels porus. Evitar els menjars molt salats o amb moltes espècies, així com el vinagre. Les amanides es poden amanir amb iogurt.

REMEIS NATURALS:

- PEDRA D’ALUM: és un bastó de vidre en forma de roll on compost per sals minerals de potassi que, formen una capa tòpica, impedint que prosperin els bacteris. També s'usa com desodorant perquè elimina els bacteris causants de l'olor corporal. Un cop ben neta la pell, es mulla la pedra i es passeja per la superfície que es vulgui protegir, durant uns 30 segons, dues vegades al dia.

- INFUSIÓ DE FULLES DE ORTIGA: Prendre 2 infusions diàries a glops o 1 litre d'infusió, distribuïda durant el dia. Es pot barrejar amb fulles de Dent de Lleó.

- FULLS DE NOGUERA: Coure 2 culleradetes plenes de Fulles de Noguera per cada ¼ l. d'aigua, colar i mullar diverses vegades al dia la zona afectada amb aquest cocció.

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/cosmetica-natural/2710-sabonet-de-calendula-y-lavanda-50-gr.html

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/herbes-simples-infusions/1065-ortiga-urtica-dioica-bolsa.html

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/herbes-simples-infusions/1054-diente-de-leon-taraxacum-officinale-bolsa.html

http://dolcarevolucio.cat/botiga/ca/herbes-simples-infusions/2411-hoja-de-nogal-juglans-100gr.html